Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Περιποίηση μαλλιών


Όλες μας θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι, λαμπερά και υγιή. Ας δούμε λίγα από τα πράγματα που αν τα κάνουμε θα μας βοηθήσουν να τα έχουμε! 


Ανάλογα τον τύπο μαλλιών που διαθέτουμε κανονίζουμε και την συχνότητα λουσίματος.. Όσες  έχουμε λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να  λουζόμαστε  2-3 φορές την εβδομάδα.Για τα κανονικά μαλλιά το πρόγραμμα προβλέπει  1-2 φορές την εβδομάδα και για τις υπόλοιπες που έχετε ξηρά μαλλιά, 1 φορά την εβδομάδα.



Τα μαλλιά τα χτενίζουμε 2 φόρες την ήμερα πρωί και βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες που δεν χρειάζονται και να παίρνουν την θέση τους άλλες.  Για όσες έχουν σγουρά και μέτρια ή μακριά μαλλιά, καλύτερα θα ήταν η χρήση πηρούνας και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.

Μετά το λούσιμο καλό είναι  να χρησιμοποιούμε  μαλακτική κρέμα 1-2 φορές την εβδομάδα, να κάνουμε  μια μάσκα μαλλιών.  Τη μαλακτική και τη μάσκα δεν την  βάζουμε ποτέ στις ρίζες των μαλλιών αλλά πιο κάτω και κυρίως στη μέση και στις άκρες, γιατί αλλιώς τα μαλλιά βαραίνουν και πέφτουν πιο εύκολα.



Όταν θέλουμε να πιάσουμε κότσο τα μαλλιά μας χρησιμοποιούμε φαρδιά λαστιχάκια για να μην κόβεται η τρίχα!

Για εμάς που βάφουμε το μαλλί, βάζουμε ελαιόλαδο μισή ώρα πριν τα λούσουμε έτσι ώστε να διατηρήσουμε σε κανονικό επίπεδο την τρίχα, ειδικά όσες δεν έχετε λιπαρή τρίχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου